Hashdex podnio zahtjev za kombinirani spot bitcoin i ethereum ETF

Hashdex je u podnesku 18. lipnja američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) predložio stvaranje kombiniranog spot bitcoin i ethereum ETF-a na burzi Nasdaq.

Predloženi ETF uravnotežio bi kripto imovinu prema njihovoj tržišnoj kapitalizaciji, koja se navodi kao 70,54 posto bitcoina i 29,46 posto ethereuma 27. svibnja. Njegova strategija pasivnog ulaganja pratila bi dnevno kretanje tržišta na Nasdaq Crypto US indeksu cijena.

ETF s kombiniranom imovinom ‘ima puno smisla’, rekao je analitičar James Seyffart. ETF ne bi ulagao u drugu spot imovinu osim bitcoina i ethereuma.

Kripto imovina ispunjava uvjete za uključivanje prema skupu pravila koja uključuju da su trenutačno uvrštena na platformu za trgovanje digitalnom imovinom reguliranoj u SAD-u ili da služe kao temeljna imovina za izvedeni instrument uvršten na platformu izvedenica reguliranoj u SAD-u, navodi se u prijavi.

I Coinbase i BitGo služit će kao skrbnici. Ponudit će odvojene račune za pojedinačne dioničare.

Investicijska tvrtka Hashdex sa sjedištem u Brazilu podnijela je SEC-u zahtjev za stvaranje ethereum ETF-a, ali je kasnije povukla svoju prijavu. Indeksirani kripto ETF tvrtke kojim se trguje u Brazilu sadrži devet kriptovaluta, pri čemu bitcoin i ethereum čine gotovo 92 posto vrijednosti. Tvrtkin spot bitcoin ETF kojim se trguje u SAD-u sadrži do 5 posto BTC terminskih ugovora i stječe spot imovinu na CME-u.

Hashdex je još uvijek dužan podnijeti i dobiti SEC-ovo odobrenje za S-1 prijavu. Agencija ima 90 dana da odgovori na 19-b4, a tijekom tog vremena prihvaća komentare javnosti i drugih financijskih institucija na prijedlog. Prema Seyffartu, konačna odluka SEC-a o fondu trebala bi se vidjeti najkasnije do ožujka 2025.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment