Evo koliko je bitcoina njemačka vlada do sada prebacila na mjenjačnice

Prema podacima koje je podijelio Lookonchain, njemačka vlada je prebacila dodatnih 750 bitcoina, u vrijednosti od približno 46,35 milijuna dolara. Oko 15,41 milijuna dolara ili 250 bitcoina od ovog iznosa poslano je kripto mjenjačnicama Bitstamp i Kraken.

Unatoč ovim prijenosima, entitet i dalje posjeduje značajnu količinu bitcoina, trenutno 45.609, čija je vrijednost procijenjena na 2,81 milijardu dolara.

Veliki prijenosi i testne transakcije

Podaci su otkrili da je njemačka vlada također prenijela 0,001 bitcoina Flow Traderima, što bi mogla biti probna transakcija. To sugerira da vlasti možda istražuju dodatne načine za prodaju bitcoina putem ove trgovačke tvrtke.

Nedavna kretanja dio su većeg trenda, s više od 2.000 bitcoina poslanih s adrese za koju je identificirano da je vladina, što se poklopilo s razdobljem tržišnih previranja.

Do razvoja događaja dolazi samo dan nakon što je Arkham Intelligence označio novčanik povezan s Uredom njemačke savezne kriminalističke policije (BKA), koji je prebacio bitcoin u vrijednosti od 24 milijuna dolara na Kraken i Coinbase mjenjačnice. Dodatnih 30 milijuna dolara u bitcoinu prebačeno je u novi neoznačeni novčanik. Ovi pokreti su dodatak transferima izvršenim 19. i 20. lipnja, u ukupnom iznosu od 130 milijuna dolara, odnosno 65 milijuna dolara.

Podrijetlo ove zalihe bitcoina može se pratiti unatrag do zapljene od strane BKA od operatera Movie2k.to, sada nepostojeće web stranice o filmskom piratstvu koja je bila aktivna 2013. Zaplijenjena količina, gotovo 50.000 bitcoina, bila je vrijedna preko 2 milijarde dolara u trenutku oduzimanja. BKA je primio ta sredstva sredinom siječnja nakon ‘dobrovoljnog transfera’ od osumnjičenika uključenog u slučaj.

Bitcoin stagnira

Čini se da su nedavne fluktuacije na tržištu bile pod utjecajem prijenosa bitcoina njemačke vlade, kao i drugih čimbenika koji su nakratko uzrokovali pad cijene, povukavši najveću kriptovalutu ispod 60.000 dolara ranije ovog tjedna. Posljednja akcija prodaje bitcoina ponovno je dodatno pritisnula tržište.

Bitcoin je skočio na 62.400 dolara nakon pada tržišta, ali ukupni pritisak rezultirao je novim padom. Od sada, bitcoin se bori da ostane iznad 61.000 dolara.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment