Bitcoin će dosegnuti sljedeći vrhunac u srpnju 2025. i to na 148 tisuća dolara, kažu iz Pantere Capital

Bitcoin i dalje varira oko 26.000 dolara nakon većeg pada prošlog četvrtka. Međutim, vodeća kriptovaluta vjerojatno neće svjedočiti istaknutim dobicima prije toliko očekivanog halvinga koji bi se trebao dogoditi 20. travnja 2024.

Prema nedavnoj projekciji Pantere Capital, u sljedećem halvingu bitcoin bi prije njega porastao na 35 tisuća dolara, a nakon toga na 148 tisuća dolara, pozivajući se na povijesne obrasce.

Opažanja Pantere za bitcoin halving

Pantera Capital tvrdi da na izvedbu cijene bitcoina uvelike utječu njegovi ciklusi halvinga. Budući da se sljedeći očekuje 2024. godine, tvrtka se kladi da će se trend nastaviti.

U najnovijem izdanju svog Blockchain Lettera, objavljenom 22. kolovoza, kripto-fokusirani hedge fond ponovio je svoja optimistična predviđanja cijene bitcoina u 2024. godini nakon halvinga kada će nagrada za izrudareni blok pasti sa 6,25 na 3,125 bitcoina.

Pantera je izjavila da je prvi halving smanjio ponudu novog bitcoina za 17 posto i dodala da je događaj imao ogroman utjecaj na cijenu. Drugi, 2016. godine, smanjio je ponudu novih bitcoina za samo trećinu koliko i prvi. Pantera je primijetila da ovo smanjenje ponude točno odgovara smanjenju utjecaja na cijenu za trećinu.

Slično tome, halving u 2020. smanjilo je ponudu novih bitcoina za 43 posto u odnosu na prethodni halving.

– Očekuje se da će se sljedeći halving dogoditi 20. travnja 2024. godine. Budući da je većina bitcoina sada u optjecaju, svaki halving bit će gotovo točno upola manje smanjenje nove ponude. Ako bi se povijest ponovila, bitcoin bi trebao porasti na 35 tisuća dolara prije halvinga i 148 tisuća dolara nakon – napisali su iz Pantere.

Novi vrhunac u srpnju 2025.?

Pantera je rekla da je bitcoin povijesno pao na dno 477 dana prije halvinga, doživljavajući uspon uoči događaja, a nakon toga je dramatično porastao.

Bull marketi nakon halvinga u prosjeku su trajali 480 dana od događaja do vrhunca sljedećeg ciklusa. U takvom scenariju, s halvingom u travnju 2024. kao početnom točkom, očekuje se da će bitcoin dosegnuti svoj sljedeći vrhunac svih vremena oko srpnja 2025.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment