Ethereum porastao za 11 posto nakon izvješća da je SEC spreman odobriti futures ETF

Cijena ethereuma porasla je oko 11 posto na 1.700 dolara nakon vijesti da će američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) dopustiti prve ethereum futures ETF-ove.

Prema izvješću Bloomberga od 17. kolovoza, u kojem se navode anonimni izvori upoznati s tim pitanjem, regulator ne izgleda kao da će blokirati zahtjeve gotovo dvanaest tvrtki, uključujući ProShares, Volatility Shares, Bitwise i Roundhill, koje su posljednjih tjedana podnijele zahtjev za pokretanje ethereum futures ETF-ova.

Ostaje nejasno koje bi zahtjeve ETF-a odobrio SEC, međutim, dužnosnici su navijestili kako bi nekoliko zahtjeva moglo biti odobreno već u listopadu.

Bloombergov ETF analitičar Eric Balchunas rekao je da nije iznenađen potezom SEC-a da odobri ove ETF-ove, dodajući da odluka pokazuje kako se stajališta regulatora o različitim proizvodima, poput spot bitcoin ETF-a mogu mijenjati tijekom vremena.

SEC je preplavljen zahtjevima za ethereum futures ETF-ove, a od kraja srpnja regulatoru je podneseno više od 12 prijava za takve proizvode.

Vijest je povećala cijenu ethereuma za 11 posto na 1.717 dolara u samo 20 minuta nakon što je tržište palo dva sata ranije.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment