Joe Biden nesvjesno reklamirao bitcoin u najnovijem videu za kampanju

Predsjednik SAD-a Joe Biden možda je nehotice postao najnoviji ambasador bitcoina u novom ‘cringe‘ videu koji oglašava robu za svoju kampanju za reizbor američkog predsjednika.

– Šalica Joea nikada nije imala bolji okus – napisao je predsjednik Biden 3. kolovoza na Twitteru zajedno s videom na kojem pije kavu iz šalice.

Bitcoin i kripto zajednica brzo su primijetili dizajn šalice za kavu, koja sadrži njegovo lice sa sjajnim crvenim ‘laserskim očima‘, popularnim dodatkom za bitcoin entuzijaste prilikom dizajniranja njihovih profilnih slika.

Iako je podrijetlo memea maglovito, fenomen laserskih očiju započeo je kao dio pokreta na društvenim mrežama kako bi se cijena bitcoina povećala na 100.000 dolara do kraja 2021. godine, cilj koji se nije ostvario. Najistaknutije osobnosti laserskih očiju nekoć su uključivale NFL zvijezdu Toma Bradyja, Paris Hilton i Elona Muska.

Obično se koristi kao simbol za šire prikazivanje ‘bullish‘ izgleda za bitcoin i kriptovalute.

Bidenova objava prepuna je odgovora kripto zajednice, oduševljena i zabavljena očitim previdom.

– Joe Biden je sada bitcoin maxi. Laserske oči i sve. Mrzitelji u nevjerici – napisao je jedan korisnik.

Neki su korisnici napisali da je Biden upravo pružio ‘najveću podršku u povijesti bitcoina‘, dok su drugi sugerirali da Biden pokušava ‘pridobiti bitcoin maximaliste‘.

Bidenovu administraciju zajednica je kritizirala zbog ne tako gostoljubivog stava prema kriptu koji uključuje kontroverzne porezne prijedloge za rudare digitalne imovine i druge ‘anti-kripto‘ političke napore. Stoga je malo vjerojatno da se dizajn šalice za kavu odnosio na bitcoin.

Ime šalice za kavu odnosi se na ‘Dark Brandon‘, Bidenov internetski alter-ego temeljen na memeu. Meme Dark Brandon prikazuje Bidena kao tamnijeg i oštrijeg, njegovi pristaše često ga koriste kako bi isticali njegove političke pobjede.Piše: lidermedia.hrAdd a comment