Kriptotržište tek treba shvatiti potencijal ETF-ova

Kripto često ima tendenciju dosljednog ‘živciranja‘ i ‘mučenja‘ investitora. Ipak, ne može se ne primijetiti očita razlika između procjene i obećanja spot bitcoin ETF-ova. Vodeći analitičari tvrde da kripto tržište dramatično podcjenjuje bikovski potencijal koji ti financijski instrumenti posjeduju.

K33 Research nedavno je istaknuo značajnu nepovezanost raspoloženja na tržištu i povećane izglede za odobrenje spot bitcoin ETF-a.

Viši analitičar Vetle Lunde, zajedno s potpredsjednikom Andersom Helsethom, naglasio je da su, unatoč padu tržišta, mnogi propustili veličinu ovog povijesnog događaja. Vjeruju da će se dugoročno vaga nagnuti u korist bikova.

– Tržište dramatično podcjenjuje utjecaj američkih bitcoin ETF-ova i, u produžetku, ethereum futures ETF-ova. U rujnu nas čeka malo katalizatora, nudeći solidnu priliku za strateško pozicioniranje uoči listopada prepunog događaja koji se kreću na tržištu. Zalažem se za mješavinu povećane izloženosti ethereumu i konzervativno duge izloženosti bitcoinu – potvrdili su Lunde i Helseth.

Ulazeći dublje u složenost situacije, trijumfalno pravno sučeljavanje Grayscalea protiv američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) svjedočilo je sudskoj presudi koja je oštro kritizirala obrazloženje regulatora za odbijanje zahtjeva za spot bitcoin ETF kao ‘proizvoljno i hirovito‘.

Iako je bitcoin izgubio sve dobitke nakon vijesti i pao ispod 25.000 dolara, Lunde i Helseth tvrde da bi odobrenje spot bitcoin ETF-a izazvalo ogroman financijski priljev, eksponencijalno pojačavajući pritisak kupnje.

– Posljednja tri mjeseca uvelike su povećala izglede za odobrenje ETF-a, ali cijene su daleko od toga da se to odražava. Čvrsto vjerujemo da tržište griješi. To je, prema svemu sudeći, tržište kupaca i nepromišljeno je ne agresivno akumulirati bitcoin na trenutnim razinama – dodali su Lunde i Helseth.

U kripto zajednici prevlada mišljenje kako će SEC nastojati odgađati odluku o ETF-ovima do samog kraja kada mora donijeti odluku o prihvaćanju ili odbijanju, što se može prenijeti sve do proljeća 2024. godine. Sve je izgledniji postaje ishod u kojem će se bikovi morati još strpiti.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment