Nigerija lider u globalnoj svijesti o kriptovalutama, 99 posto stanovnika je čulo i 91 posto je spremno uložiti

Nedavna studija blockchain i web3 softverske tvrtke Consensys otkrila je da je Nigerija vodeća u svijesti o kriptovalutama na svim kontinentima, pri čemu je 99 posto stanovnika čulo za klasu imovine, a 91 posto je spremno ulagati.

Istraživanje je od 26. travnja do 18. svibnja 2023. na internetu ispunilo 15.158 osoba u 15 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Argentinu, Francusku, Indiju, Japan, Meksiko, Južnu Koreju, Filipine i Nigeriju. Zajedno s tvrtkom za istraživanje tržišta i analizu podataka YouGov, Consensys je ponderirao prikupljene podatke na temelju spola i regije kako bi osigurao odgovarajuću zastupljenost nacionalnih populacija.

Nigerija kao globalni lider za kripto svijest

Consensys je otkrio da su gotovo svi u Nigeriji čuli za kriptovalute, a četiri od svakih pet Nigerijaca razumiju takvu imovinu. Oni vide kripto kao alternativu tradicionalnim financijama.

Od 1.001 ispitanika u dobi između 18 i 65 godina, otprilike 58 posto Nigerijaca vjeruje da kriptovalute predstavljaju budućnost novca, a 48 posto vjeruje da predstavljaju budućnost digitalnog vlasništva. Otprilike 43 posto ispitanika vidi kripto kao sredstvo za uključivanje u globalni financijski ekosustav, dok 50 posto vjeruje da sektor treba regulirati i poticati sudjelovanje.

Većina Nigerijaca kupuje kripto kako bi diverzificirala svoj portfelj. Drugi su ulagali zbog nestabilnosti lokalne valute zemlje, nigerijske naire. Oni koji su kupili u prošlosti i ispitanici koji trenutno posjeduju kripto otkrili su da najviše ulažu u: bitcoin, ether, bnb, dogecoin i USDT.

Najveće prepreke koje ometaju ulazak u kripto ekosustav su percepcija nestabilnog tržišta i strah od prevara, koje dijeli 63 i 52 posto ispitanika. Oko 42 posto ispitanika svjedočilo je da je neznanje kako započeti još jedan problem.

Manje svijesti o Web3

Unatoč tome što 99 posto Nigerijaca zna za kriptovalute, Consensys je primijetio manje svijesti i praktičnog razumijevanja Web3 tehnologija. Samo 21 posto ispitanika izjavilo je da je vrlo upoznato s konceptom Web3. NFT-ovi i metaverzum najpoznatiji su pojmovi među nigerijskom populacijom.

Nedostatak svijesti o Webu3 bio je vidljiv u globalnoj populaciji jer se 8 posto svih ispitanika smatra vrlo upoznatim s idejom koja stoji iza pojma unatoč tome što 92 posto zna za kripto. Consensys je rekao da nesrazmjer naglašava nepovezanost između percepcije javnosti o Webu3 i njegovog potencijalnog rješenja pitanja oko digitalnog vlasništva, privatnosti i identiteta.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment