SEC izdao sudski poziv PayPalu zbog PYUSD stablecoina

PayPal, financijski div koji je dospio na naslovnice usvajanjem digitalnih valuta za plaćanja i transfere, sada se suočava s novim razvojem događaja.

Tvrtka je otkrila da je primila sudski poziv od američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) u vezi sa svojim PYUSD stablecoinom.

PayPal se suočava sa sudskim pozivom SEC-a zbog PYUSD stablecoina

Ovo otkriće izašlo je na vidjelo 2. studenog, kada je PayPal priznao da je primio sudski poziv od američkog SEC-a u svom tromjesečnom izvješću.

– Dana 1. studenog 2023. primili smo sudski poziv od Odjela za provedbu američkog SEC-a koji se odnosi na PayPal USD stablecoin – navodi se u izvješću od četvrtka.

Iako specifičnosti situacije nisu u potpunosti poznate, tvrtka je objavila da poziv zahtijeva dostavu određenih dokumenata. PayPal je također izjavio da u potpunosti surađuje sa SEC-om kao odgovor na taj zahtjev.

PayPal je dospio na naslovnice u kolovozu kada je pokrenuo svoj stablecoin PYUSD, postavši prva velika financijsko-tehnološka tvrtka koja je prihvatila digitalne valute za plaćanja i prijenose. Stablecoin izdaje Paxos Trust i potpomognut je rezervom depozita u američkim dolarima, kratkoročnim trezorskim certifikatima i sličnom novčanom imovinom.

Rast PYUSD-a od njegovog pokretanja

Od svog lansiranja, PYUSD bilježi impresivan rast, a njegova tržišna kapitalizacija dosegla je 150 milijuna dolara u samo dva mjeseca. Prema najnovijim podacima CoinGecka, tržišna kapitalizacija PYUSD-a sada iznosi približno 159 milijuna dolara, s dnevnim volumenom trgovanja od gotovo 2,7 milijuna dolara.

Brzo usvajanje stablecoina PayPala može se pripisati uvrštavanju na glavne kripto mjenjačnice kao što su Coinbase, Crypto.com, Bitstamp i Kraken. Ova dostupnost pružila je korisnicima povećanu dostupnost PYUSD-a, dodatno potičući njegovu popularnost na kripto tržištu.

U nastojanju da proširi svoj doseg, PayPal je u rujnu najavio svoje planove za integraciju PYUSD stablecoina u svoju uslugu mobilnog plaćanja Venmo. Ova integracija omogućit će korisnicima Venma kupnju PYUSD-a i jednostavno slanje prijateljima i obitelji, dodatno integrirajući kriptovalute u svakodnevne financijske transakcije.

Osim pothvata u kripto prostoru u SAD-u, PayPal napreduje i s kripto inicijativama u drugim zemljama. 31. listopada PayPal je dobio licencu Tijela za financijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva za pružanje kripto usluga u Velikoj Britaniji.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment