Bitwise lansirao prvu reklamu za bitcoin ETF

Bitwise Asset Management, jedan od podnositelja zahtjeva za bitcoin spot ETF, lansirao je prvi reklamni oglas za proizvod kojim se trguje na burzi.

Glumac Jonathan Goldsmith, poznat po ulozi ‘Najzanimljivijeg čovjeka na svijetu‘ za pivsku tvrtku Dos Equis, glavni je lik kratkog oglasa koji traje 15 sekundi.

Bitwise je rekao da će se njegova kampanja pojaviti na TV-u, društvenim i digitalnim kanalima, uključujući glavne mreže poslovnih vijesti kao što su CNBC, Bloomberg i Fox Business Network.

Bitwiseova nova oglasna kampanja ne samo da ističe stručnost tvrtke, već također odražava sve veći interes i institucionalno prihvaćanje u kripto prostoru. Dok industrija čeka odluku SEC-a, potencijalno odobrenje fizički podržanih bitcoin ETF-ova doista bi moglo biti prijelomni trenutak, daljnjom integracijom kriptovaluta u mainstream financije.

Kako se čini da će svijet ETF-ova početkom sljedeće godine pozdraviti novu kategoriju, kampanja stiže dok Bitwise bitcoin ETF aplikacija još uvijek visi u neizvjesnosti u Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC). Bitwise je jedan od više od desetak potencijalnih izdavatelja bitcoin ETF-a koji čekaju odluku SEC-a.

Velika su očekivanja za odluku SEC-a o odobrenju spot podržanih bitcoin ETF-ova. Trenutne procjene govore da će se do 10. siječnja 2024. oglasiti američki regulator vrijednosnih papira, što bi, ako bude odobrenje, moglo označiti značajnu prekretnicu za digitalnu imovinu.

Zanimanje divova s ​​Wall Streeta poput BlackRocka, Invesca i Fidelityja povećalo je uzbuđenje ove godine. Unatoč činjenici da je SEC odbio svaku prijavu bitcoin ETF-a koju je pregledao u posljednjem desetljeću, uglavnom navodeći zabrinutost zbog tržišne manipulacije u kriptovalutama.

Unatoč tome, odobrenje ovih ETF-ova moglo bi otvoriti nove puteve za protok tradicionalnog kapitala u ‘digitalno zlato’. Procjenjuje se da će spot bitcoin ETF tržište potencijalno prerasti u sektor vrijedan 100 milijardi dolara.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), koji prati bitcoin futures, već je zabilježio značajne priljeve, prelazeći 1,5 milijardi dolara u imovini, što je rekord za fond. Drugi ETF-ovi koji su usmjereni na kripto također su imali dobre rezultate, a neki poput VanEck Digital Transformation ETF-a (DAPP) bilježe dobitke od preko 200 posto ove godine.

Međutim, ostaje regulatorna zabrinutost, posebno u vezi s otkupima u naturi u odnosu na gotovinu za fondove, što su ključne značajke ETF-ova. Isplate u gotovini su prilično jednostavne, ali u naturi je mjesto gdje je bilo dodatnog razmatranja za bitcoin ETF.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment