Dogecoin porastao nakon špekulacija o integriranju mogućnosti plaćanja na X-u

Dogecoin, najveća meme kriptovaluta, dosegnuo je tjedni vrhunac nakon što se na X-u (bivši Twitter) pojavio novi profil pod nazivom XPayments, koji sada ima preko 100.000 sljedbenika.

Doge je porastao 12,8 posto u devetosatnom periodu između 20. siječnja i dosegao sedmodnevni maksimum od 0,08978 dolara 21. siječnja.

Od tada je pao oko pet posto i trenutno trguje po 0,081 dolara.

Iako XPayments račun tek treba objaviti, a X nije potvrdio koje točno funkcije plaćanja planira ponuditi, špekulanti su nagađali da bi doge mogao biti dio ponude zbog povremenog spominjanja od strane vlasnika, Elona Muska.

Korisnici X-a dugo su se nadali da će Musk nekako integrirati doge u platformu zbog brojnih zagonetnih objava i biografskih ažuriranja često zagonetnog milijardera.

Musk je omogućio plaćanja dogecoinom u Teslinoj merch trgovini i promijenio logotip Twittera u dogecoin ubrzo nakon što je preuzeo platformu u travnju 2023., što je uzrokovalo skok cijene dogea od 22 posto.

U prosincu 2023. Musk je rekao kako očekuje da će plaćanja na X-u biti pokrenuta negdje do sredine 2024. U 2023. tvrtka je podnijela zahtjev za licence za prijenos novca u nekoliko saveznih država u SAD-u.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment