Ethereum dostigao rekordnu prekretnicu, 25 posto svih ethereuma uloženo u staking

Ethereum staking narativ nastavio je jačati unatoč relativno slaboj akciji cijena za drugu najveću kriptovalutu. Kao rezultat toga, iznos ethereuma koji je uložen u staking sada iznosi četvrtinu cirkulirajuće ponude.

Platforma za liquid staking, Lido, podijelila je 8. veljače podatke da je uloženo 25 posto cjelokupne ponude ethereuma. Dok brojke malo variraju ovisno o analitičkoj platformi, većina signalizira da je ethereum staking dosegao ovu prekretnicu.

Lido je podijelio snimak zaslona Dune Analyticsa koji tvrdi da je 25 posto ponude ethereuma sada uloženo u staking. Prema platformi, sada je uloženo nešto više od 30 milijuna ethereuma. Lido je tržišni lider s 31,5 posto udjela u tom ukupnom iznosu.

Štoviše, ukupni uloženi iznos procjenjuje se na oko 73 milijarde dolara po trenutnim cijenama. Također izvještava da postoji 940.563 validatora koji osiguravaju mrežu.

Nadalje, u posljednja dva tjedna došlo je do značajnog povećanja depozita toka. Tvrtka za analizu Nansen objavila je slične podatke kao i Dune.

Dodatno, izvješćuje se da se red čekanja za unstaking značajno smanjio, signalizirajući da nema velikih količina ethereuma na čekanju za povlačenje. Prijavljeno je da je bilo 176.686 ethereuma u čekanju za povlačenje, što predstavlja manje od 0,6 posto ukupnog iznosa.

Ultrasound.Money ima malo konzervativnije brojke, s navodno uloženih 29,7 milijuna ethereuma. Platforma također izvješćuje da se ponuda ethereuma smanjila za 344.960 ethereuma od prelaska na proof-of-stake u rujnu 2022.

Trenutna stopa inflacije ethereuma tijekom dnevnog razdoblja je -0,57 posto godišnje. Otprilike 4,288 ethereuma je spaljeno u posljednja 24 sata, u vrijednosti od oko 10 milijuna dolara.

Cijena ethereuma porasla je 3 posto u posljednja 24 sata i dosegnula 2420 dolara četvrtka ujutro. Po trenutnim cijenama, ethereum je točno 50 posto niži u odnosu na svoju najveću vrijednost svih vremena u studenom 2021. Međutim, restaking narativi ethereuma i vrlo izgledno odobrenje spot ETF-a krajem svibnja mogli bi uskoro smanjiti taj cjenovni jaz.

Ethereum restaking je proces koji korisnicima omogućuje da ulože isti ethereum na više protokola, poboljšavajući sigurnost mreže i iskorištavajući uspostavljeni sustav povjerenja. CoinGeckova nova kategorija tokena za restaking, s tržišnom kapitalizacijom od oko 300 milijuna dolara, naglašava ovaj rastući trend, što je dokazano značajnim porastom cijena vodećih restaking tokena kao što su Pendle Finance i Picasso i uspjehom najveće platforme za restaking EigenLayer.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment