Bitcoin dosegao novi vrhunac u odnosu na euro i britansku funtu

Bitcoin je jučer dosegao novu najvišu razinu svih vremena u odnosu na euro i britansku funtu nakon uspona na 65 tisuća dolara.

Posljednji put kada se bitcoin približio svom novom rekordu u euru i funti bilo je u studenom 2021., tijekom prethodnog vrhunca bull marketa. Vodeća kriptovaluta dosegla je vrhunac od 59.840 eura 8. studenog 2021. Trenutno bitcoin trguje blizu 62 tisuće eura.

Bitcoin je također postigao nove rekorde u odnosu na različite fiat valute od početka ove godine. U odnosu na argentinski pezo, japanski jen, tursku liru i nigerijsku nairu nakon porasta iznad 52 tisuće dolara.

Nedavno je bitcoin dostigao vrhunac u odnosu na kineski juan, najveću svjetsku fiat valutu po tržišnoj kapitalizaciji, nadmašivši prethodni rekord od 414.000 na 467.506 juana.

Uz to, bitcoin je postavio novi rekord u odnosu na britansku funtu, na više od 52.200 funti.

Podaci koje je 28. veljače podijelio investitor i bivši glavni financijski direktor u Coinbaseu, Balaji S. Srinivasan, otkrili su da je bitcoin premašio prethodni vrhunac u 30 zemalja, uključujući: Indiju, Egipat, Etiopiju, Indoneziju, Južnu Afriku, Tursku, Ukrajinu i Madagaskar. Ove zemlje predstavljaju 60 posto svjetskog stanovništva i 30 posto bruto domaćeg proizvoda.

Do sada je bitcoin zabilježio nove vrhunce u odnosu na više od 15 od 20 najvećih valuta na svijetu. Bitcoin tek treba dosegnuti nove vrhunce u odnosu na američki i hongkonški dolar, među ostalima.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment