BlackRock posjeduje 196.065 bitcoina, više od MicroStrategyja

BlackRockov bitcoin ETF posjeduje 196.065 bitcoina, te je tako nadmašio MicroStrategy koji je do sada prikupio 193.000 bitcoina. Od svog lansiranja u siječnju, IBIT je privukao veliku pozornost i trgovačku aktivnost ulagača. 

BlackRockov tempo akumulacije bitcoina nadmašio je MicroStrategy, koji je započeo s akvizicijama bitcoina 2020. godine.  

U međuvremenu, BlackRockova brza akvizicija naglašava rastuću potražnju za spot bitcoin ETF-ovima od njihovog predstavljanja u siječnju. U nedavnom intervjuu, Michael Sonnenshein, izvršni direktor tvrtke Grayscale, rekao je da ‘nagomilana potražnja’ za ovim investicijskim proizvodima trenutno pokreće entuzijazam tržišta. 

– Vidimo goleme tokove i potražnju ulagača, a to stvarno nadmašuje ponudu bitcoina koji dolazi na tržište svaki dan, što stvarno uzrokuje rast cijene – rekao je Sonnenshein. 

ETF stručnjak Nate Geraci ponovio je ovo mišljenje, ističući da je priljev u devet novih spot bitcoin ETF-ova u posljednja dva mjeseca premašio ukupni priljev u sve ETF-ove zlata u proteklih pet godina. Nedavni podaci dodatno potvrđuju zapažanja Sonnensheina i Geracija, otkrivajući da je kumulativni volumen trgovanja za ove ETF-ove premašio 100 milijardi dolara

Ovaj porast trgovačkih aktivnosti potaknuo je akumulaciju bitcoina, dok svi ETF-ovi zajedno drže četiri posto ukupne cirkulirajuće ponude. Kao rezultat toga, cijena bitcoina skočila je na svježu novu najvišu razinu svih vremena. 

Piše: lidermedia.hrAdd a comment