Toncoin premašio cardano i ušao u 10 najvećih kriptovaluta

Toncoin je dosegao najvišu vrijednost od 6,90 dolara nakon rasta od 20 posto u posljednja 24 sata, nadmašivši tako rastom svaku drugu kriptovalutu u prvih 50 po tržišnoj kapitalizaciji.

Veliki rast omogućio je kripto projektu da premaši cardano i zauzme 10. mjesto s tržišnom kapitalizacijom od 23,7 milijarde dolara.

Cardano, koji još uvijek trguje po 80 posto nižoj cijeni u odnosu na vrhunac iz 2021., izbačen je iz prvih 10. Štoviše, izvorni kripto projekt platforme za društvene poruke Telegram ostvarila je rast veći od 150 posto od početka ožujka, prema CoinGecku.

Toncoin plaćanja i AI program

Nedavno je došlo do velikog zamaha za toncoin, uključujući potez Telegrama ranije ovog mjeseca da se odrekne eura u korist svog izvornog TON tokena za plaćanja na platformi.

Uvođenje TON plaćanja za oglašivače i kripto isplata za kreatore sadržaja u aplikaciji za razmjenu poruka izazvalo je porast aktivnosti na The Open Networku. Broj računa na mreži gotovo se udvostručio tijekom prošlog mjeseca na oko 12 milijuna, prema TonStatu. Osim toga, broj novčanika aktiviranih na blockchainu porastao je 77 posto na gotovo 3 milijuna tijekom prošlog mjeseca.

Međutim, prelazak na AI katalizirao je današnji rast cijene. The Open Network i biometrijska tvrtka HumanCode AI potpisali su ugovor o poticajnom programu vrijednom 5 milijuna dolara u TON-u za poticaj upisivanja u sustav ‘dokaza osobnosti’ za skeniranje dlana. Program omogućuje članovima TON zajednice i korisnicima da povežu svoje novčanike i skeniraju svoje dlanove kako bi dobili dio od 5 milijuna toncoina.

Rješenja za proof-of-human alate su u velikoj potražnji, rekao je suosnivač HumanCode AI Dong Zhang.

– Iako postoje druga rješenja s dokazom o postojanju čovjeka, HumanCodeov dlanovni sustav nudi veću zaštitu privatnosti korisnika i ne zahtijeva poseban hardver – dodao je.

Cardano je, u međuvremenu, bio predmet još većeg FUD-a (fear, uncertainty and doubt) protiv čega se osnivač Charles Hoskinson aktivno borio.

Cijena cardana i dalje je niska i nije uspjela reflektirati dobitke koje su mnogi njegovi konkurenti ostvarili tijekom ovog tržišnog rasta, stoga je izbačen iz prvih 10.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment