Interes za halvingom na Googleu dosegnuo rekordne razine

Razina interesa za bitcoin halving na Googleu skočila je na najvišu točku svih vremena, s podacima koji pokazuju dvostruko veći interes od posljednjeg halvinga u 2020. godini. Pretraživanje pojma ‘Bitcoin halving’ već je doseglo ocjenu od 45, prema podacima Google Trends, a Google predviđa da će dosegnuti procijenjenu ocjenu od 100 do kraja ovog mjeseca. Google Trends bilježi da se vrijednost od 100 prevodi kao ‘vrhunska popularnost’ za izraz.

Bitcoin halving odnosi se na događaj kada se nagrade isplaćene rudarima prepolove. Halving 2024. smanjit će nagrade za blok sa 6,25 na 3,125 bitcoina. Trenutačno je planirano da se halving dogodi oko 4:00 ujutro UTC 20. travnja. Google Trends pokazuje da halving najviše zanima Nigeriju, Nizozemsku, Švicarsku i Cipar.

Bitcoin je započeo godinu s cijenom od 42.200 dolara i skočio 74 posto da bi 13. ožujka dosegao novu najvišu vrijednost od 73.600 dolara, prema podacima CoinMarketCapa. Cijena se u međuvremenu smirila, te je bitcoin trgovao konstanto padao od sredine svibnja. U vrijeme objave, bitcoin trguje po 61.604 dolara, što je pad od 17 posto u odnosu na trenutni vrhunac.

Unatoč lošem raspoloženju tržišnih sudionika, nekoliko komentatora ukazalo je na povijesne obrasce kretanja cijena kako bi sugerirali da bi bitcoin mogao značajno porasti u mjesecima nakon halvinga.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment