Hong Kong spot bitcoin i ethereum ETF-ovi počinju trgovati, izdavatelji očekuju veliki dan

Spot bitcoin i prvi spot ethereum ETF-ovi pušteni su u promet u 09:30 po lokalnom vremenu u Hong Kongu. Prema web stranici HKEX-a, prvi azijski spot ETF-ovi za kripto imovinu sada trguju s 14 novih fondova na popisu.

Tri izdavatelja ETF-a uvrstila su proizvode. China Asset Management, Bosera Asset Management i Harvest Global Investments pod oznakama CAM, BOS i HGI.

Azija prednjači

– Prvi korak biti će praćenje kako se najnovija lansiranja razvijaju i sazrijevaju prije nego što se pogledaju druge mogućnosti u budućnosti – rekao je Brian Roberts, voditelj razvoja dioničkih proizvoda u Hong Kong Exchanges and Clearing.

Izdavatelji ETF-ova uvjereni su da će proizvodi biti veliki hit u regiji. Voditelj tvrtke za upravljanje digitalnom imovinom China Asset Management, Zhu Haokang, misli da će dan lansiranja u Hong Kongu biti veći od američkog.

– Vrlo sam uvjeren da početna ljestvica kotacije ETF-ova za virtualnu imovinu u Hong Kongu (više od 125 milijuna dolara) može premašiti ljestvicu izdavanja prvog dana u Sjedinjenim Državama – rekao je Haokang na konferenciji za novinare 29. travnja.

– Sudeći prema brojkama, transakcije su doista daleko veće od priljeva kapitala američkog bitcoin spot ETF-a prvog dana trgovanja – komentirao je Wayne Huang, voditelj skrbničke tvrtke OSL ETF, prvog dana prikupljanja sredstava.

Kripto analitičar Willy Woo istaknuo je da je azijsko tržište po broju korisnika veće od američkog i europskog tržišta zajedno.

U međuvremenu, osnivač PointVillea Gabor Gurbacs rekao je da se bitcoin ETF natjecanje zahuktava između zapada i istoka, te da Hong Kong ne bi lansirao kripto ETF-ove bez odobrenja Kine.

– Ovo je prvi put da ćemo dobiti jasan uvid u to koliko je ethereum popularan u odnosu na bitcoin u ETF formatu – rekao je analitičar ETF-a Eric Balchunas.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment