Pripremite se za fluktuaciju cijene bitcoina prije nego što dođe do pozitivnih učinaka halvinga

Bitcoin se suočava s preprekom prelaska iznad granice od 60.000 dolara nakon snažnijeg silaznog trenda ovog tjedna.

Analitičari Bitfinexa podijelili su svoje najnovije uvide o bitcoinu za svibanj, predviđajući da će vodeća kriptovaluta nastaviti služiti kao referentna cijena za tržište, što ukazuje na tržišnu kapitalizaciju cijele klase imovine.

Nastavak konsolidacije bitcoina

U svojoj posljednjoj izjavi, analitičari su primijetili da je bitcoin sve više povezan s makroekonomskim pokazateljima i tradicionalnim indeksima financijskih tržišta, posebno jer sve više financijskih institucija izdvaja dio svojih portfelja za kriptovalute, posebno bitcoin.

Predviđaju da će kratkoročno ekonomsko okruženje značajno utjecati na vrijednosti kripto imovine. Unatoč izostanku trenutnih smanjenja kamata, trenutno je ekonomsko okruženje otporno, s potrošačima i poduzećima bolje pripremljenim i informiranim u usporedbi s prethodnim ciklusima.

Analitičari Bitfinexa misle da će bitcoin ostati na približno istoj cijeni sljedećih 1-2 mjeseca, trgujući unutar raspona s fluktuacijama od 10.000 dolara na obje strane. Vjeruju da je to zato što uskoro neće biti velikih promjena u gospodarstvu. Međutim, analitičari također vjeruju da će nedavni događaj halvinga kasnije pozitivno utjecati na njegovu cijenu.

– Kao posljedica toga, vjerujemo da bismo mogli vidjeti 1-2 mjesečnu konsolidaciju cijena bitcoina, trgovanje u rasponu s oscilacijama od 10.000 dolara na obje strane. Očekujemo da će se pozitivan učinak halvinga, koje je dovelo do smanjenja ponude bitcoina, vidjeti u narednim mjesecima. U ovom trenutku također se očekuje da će gospodarstvo biti bolje, pošto je postiglo meko slijetanje i izbjeglo recesiju, dajući daljnji poticaj kripto imovini – istaknuli su analitičari.

Manje rizičan scenarij za bitcoin

U posljednjoj analizi Rekt Capitala, istaknuti kripto analitičar rekao je da se prethodno predviđena ‘opasna zona’ nakon nedavnog halvinga bitcoina ostvarila. Napomenuo je da ponašanje bitcoina odražava ono što se dogodilo 2016., tijekom slične faze tržišnog ciklusa.

Konkretno, Rekt Capital je rekao da je bitcoin nedavno pao ispod re-accumulation range lowa, obrazac koji podsjeća na ono što se dogodilo 2016. Tada je odstupanje bilo oko 17 posto, dok ovaj put, 2024., odstupanje iznosi 6 posto do sada. Ovo sugerira manje oštro kretanje prema dolje u usporedbi s prethodnim ciklusom, što ukazuje na potencijalno manje rizičan scenarij za bitcoin u trenutnom tržišnom ciklusu.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment