CME Group – Bitcoin ETF

Chicago Mercantile Exchange (CME Group) priprema se za uvođenje spot trgovanja bitcoinom kako bi iskoristio povećani interes upravitelja fondova Wall Streeta ove godine za sektor kriptovaluta, prema izvješću FT-a. Međutim, plan je još uvijek u preliminarnoj fazi i još nije finaliziran.

Spot bitcoin trgovanje uključuje trenutnu razmjenu bitcoina za fiat valutu ili drugu kriptovalutu po trenutnim tržišnim cijenama, pri čemu se prijenos imovine događa odmah.

Ako se ovaj plan nastavi, CME će investitorima s Wall Streeta pružiti još jedan put za pristup digitalnoj imovini, uz 11 spot ETF-ova odobrenih u SAD-u u siječnju ove godine.

FT je rekao da bi taj potez omogućio trgovcima da profitiraju od osnovnih trgovina, što uključuje iskorištavanje razlike između terminskih cijena i spot cijene temeljne imovine.

CME, koji upravlja najvećom svjetskom burzom terminskih ugovora, već nudi trgovanje bitcoin terminskim ugovorima.

Zapravo, trenutno vodi kao najveća bitcoin burza futuresa po otvorenom interesu, dok offshore, neregulirani Binance dominira spot tržištem. Ovaj novi razvoj ukazuje da bi se Binance potencijalno mogao suočiti s jakom konkurencijom od strane CME-a.

Ovaj potez dolazi nakon što je američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) odobrila izravna ulaganja u bitcoin dioničke fondove u siječnju ove godine.

Naime, CME Group je već godinama glavni igrač na tržištu digitalne imovine. Tvrtka je debitirala s bitcoin futuresima u prosincu 2017., što se podudaralo s vrhuncem bull marketa, a u svibnju 2021. pokrenula je mikro-bitcoin futurese kako bi zadovoljila potražnju za manjim terminskim ugovorima.

U kolovozu 2022. CME Group je najavio uvođenje futuresa denominiranih u eurima za bitcoin i ethereum. Podmiruju se u gotovini korištenjem referentnog tečaja eura za svaku kriptovalutu, što znači da se neće mijenjati stvarni bitcoin ili ethereum.

Piše: lidermedia.hrAdd a comment